Συνέδριο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – Παρουσιάσεις 1ης ημέρας (Τετάρτη 14/12/2022)

Συνέδριο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – Παρουσιάσεις 1ης ημέρας (Τετάρτη 14/12/2022)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022, που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά με τις τρεις δράσεις του: το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων και την Κοινότητα Γνώσης & Οικονομίας για την Γαλάζια Οικονομία & τον Πανεπιστημίου Πειραιά.

Πάνω από 300 συμμετέχοντες είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως, ενημερώθηκαν για τις τάσεις, εξελίξεις και προοπτικές της επιχειρηματικότητας και της γαλάζιας οικονομίας στον Πειραιά, μέσω της παρουσίασης συμπερασμάτων μελετών που εκπονεί το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Βασικοί ομιλητές ήταν κυβερνητικά στελέχη, ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο Δήμαρχος, οι ακαδημαϊκοί, ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων της πόλης, στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει σημαντικά έργα υποδομής τοπικής και εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι παρουσίασαν θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη Γαλάζια Οικονομία. Επίσης, παρουσιάστηκαν ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί από τις δομές του Δήμου Πειραιά μέχρι σήμερα, ενώ οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι της εθνικής, περιφερειακής και τοπικής ηγεσίας, ακαδημαϊκοί και παραγωγικοί φορείς συζητήσαν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις ανάπτυξης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τον Πειραιά του 2030.

Ακολουθούν τα θέματα που παρουσιάστηκαν ανά θεματική ενότητα κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου:

1η ενότητα: Το Ανθεκτικό και Βιώσιμο Οικοσύστημα του Πειραιά

  • Η επιχειρηματικότητα στον Πειραιά-Τάσεις, εξελίξεις & Προοπτικές, κ. Αναστασία Ζαχαράκη, Διευθύντρια Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας

2η ενότητα: Το Παρόν και το Μέλλον του Επιχειρείν στον Πειραιά

  • ΕΣΠΑ Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027, κ. Δημήτρης Δρόσης, Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ ΠΕΠ Αττικής
  • Επιχειρηματική Χρηματοδότηση, με έμφαση στις ΜμΕ, κ. Γεώργιος Καρακατσάνης, Υπεύθυνος SB Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Στρατηγικών Συνεργασιών,  Eurobank
  • Ο Πύργος του Πειραιά ως χώρος υποδοχής καινοτομίας και η σημασία του για το μέλλον της καινοτομίας της πόλης, κ. Νατάλης Πέτροβιτς, Project Manager, Πολιτικός Μηχανικός, στέλεχος DIMAND.

3η ενότητα: Ψηφιακές εφαρμογές & επιχειρηματικότητα

  • Η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, κ. Άγγελος Τσακανίκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος ΙΟΒΕ
  • Παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής (mobile app) για την προβολή της εμπορικής κοινότητας και των επιχειρήσεων στο Δήμο Πειραιά (e-mall), κ. Θέμης Σαρηγιώργης, Στέλεχος Ομάδας έργου Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας.
  • Καλές πρακτικές άλλων πόλεων, κ. Κωνσταντίνος Μοχιανάκης, Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Μονοπρόσωπη ΑΕ.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των ακόλουθων συνδέσμων:

1η ημέρα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022:  https://www.youtube.com/watch?v=jxg1sjxdCnA

2η ημέρα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022: https://www.youtube.com/watch?v=mFcrt3hYLwY

Υποστήριξηscreen tag
Μετάβαση στο περιεχόμενο