1η Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Πειραιά

1η Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Πειραιά

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η 1η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν οι προσφερόμενες υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων του Κ.Σ.Ε., τα αποτελέσματα του πρώτου έτους λειτουργίας του Κέντρου αναφορικά με τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και στοιχεία ερευνών και μελετών που ολοκληρώθηκαν και αφορούν την επιχειρηματικότητα στον Πειραιά.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ράλλειο Γυμνάσιο & Λύκειο, απηύθυναν ομιλίες  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ.  Παντελής Παντελίδης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δράση η οποία αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Δήμου που επλήγησαν από την πανδημία, προϋπολογισμού  7.000.000 ευρώ, η οποία συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ). Το ελάχιστο ποσό επιχορήγησης είναι 1.500€ και το μέγιστο 20.000€.

Η αναγκαιότητα τόσο της συγκεκριμένης δράσης, όσο και λοιπών δράσεων ενίσχυσης, αποδεικνύεται από την ευρεία συμμετοχή  Πειραϊκών επιχειρήσεων, αφού 1394 επιχειρήσεις, από πληθώρα κλάδων, υπέβαλαν αίτηση χρηματοδότησης. Ενδεικτικά αναφέρονται τρείς κλάδοι με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής, οι οποίοι είναι το Λιανικό εμπόριο (285 επιχειρήσεις, ποσοστό 20,4%), οι Υπηρεσίες Εστίασης (207 επιχειρήσεις, ποσοστό 14,8%) και το Χονδρικό εμπόριο (134 επιχειρήσεις, ποσοστό 9,6%).

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

 

.

 

Υποστήριξηscreen tag
Μετάβαση στο περιεχόμενο