2η Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Πειραιά

2η Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Πειραιά

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε  η 2η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν στοιχεία που προέρχονται από την ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου και από δευτερογενείς πηγές, καθώς και συμπεράσματα που προκύπτουν για την παρούσα κατάσταση της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Πειραιά, αναλύθηκαν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και δόθηκε έμφαση στις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κέντρο. Τέλος, έγινε συνοπτική αναφορά στα αποτελέσματα του ενάμιση χρόνου λειτουργίας του Κέντρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Καρύδη, ενώ χαιρετισμό απήυθηναν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ICAP CRIF κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος.

H Διευθύντρια του Κέντρου κ. Αναστασία Ζαχαράκη, στην ομιλία της ανέλυσε διεξοδικά τις υπηρεσίες του Κ.Σ.Ε. και απηύθυνε κάλεσμα στις επιχειρήσεις του Δήμου, να προσέλθουν στο Κέντρο προκειμένου να ενημερωθούν για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αλλά και να λάβουν δωρεάν εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη.

Για τις τάσεις και τις εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον, αλλά και την επίδρασή τους στο Δήμο Πειραιά μίλησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος ΙΟΒΕ κ. Άγγελος Τσακανίκας, ενώ τα συμπεράσματα από πρόσφατη  ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας αναφορικά με την επιχειρηματικότητα στον Πειραιά ανέλυσε ο Manager ICAP Advisory κ. Νίκος Ταβουλάρης.

Τέλος, θέμα της ομιλίας του Partner Transactional Advisory Services Grant Thornton κ. Στέργιου Ντέτσικα αποτέλεσε το επίκαιρο και σημαντικό θέμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΜμΕ και των δράσεων  ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καρύδης.

Υποστήριξηscreen tag
Μετάβαση στο περιεχόμενο