Τα social media αλλάζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο – Κυρίαρχο «κανάλι» το smart phone

Τα social media αλλάζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο – Κυρίαρχο «κανάλι» το smart phone

Το 89% της επισκεψιμότητας σήμερα στα ηλεκτρονικά καταστήματα των βαλκανικών χωρών προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Mediapost Hit Mail.

Άλλα στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι ότι το 44% των καταναλωτών ηλεκτρονικών αγορών στην Ευρώπη επιλέγει λύσεις παράδοσης εκτός σπιτιού, ενώ τελικά μόλις το 68% των καταναλωτών ηλεκτρονικών αγορών δίνουν προτεραιότητα στην τιμή στις αγοραστικές τους αποφάσεις.

Πάνω από 100 δισ. ευρώ η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

H αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα το 2022 η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προσέγγισε τα 94 δισ. ευρώ, με ετήσια αύξηση 14% στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, ενώ το 2023 ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του Balkan eCommerce Summit που διοργανώνεται στις 4 και 5 Απριλίου 2024 στη Σόφια της Βουλγαρίας, με την συμμετοχή 14 χωρών, μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και ηλεκτρονικών πλατφόρμων. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι η εταιρία Generation Y.

Ο ιδρυτής του συνεδρίου που διοργανώνεται για δεύτερη φορά, επισημαίνει ότι στη διάρκεια των εργασιών θα δοθεί έμφαση στη δικτύωση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους εκπροσώπους από διεθνείς πλατφόρμες e-commerce, όπως Meta, Tik-Tok, Microsoft, BigCommerce, Geopost Francekka για τη δημιουργία συνεργειών για επέκταση των online πωλήσεων σε μια αγορά που ξεπερνά τους 80 εκατ. κατοίκους και αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Πηγή: cnn.gr https://www.cnn.gr/oikonomia/anaptyxi/story/410716/ta-social-media-allazoun-to-ilektroniko-emporio-kyriarxo-kanali-to-smart-phone

Υποστήριξηscreen tag
Μετάβαση στο περιεχόμενο